Under $ 10 000 inkommande? Bitcoin-pris bildar Bearish Double-Top efter andra avslag till $ 10 580

I och med att dessa rader skrivits har Bitcoins pris sjunkit tillbaka till $ 10 300-nivån under de senaste timmarna, efter att björnar övermäktade ett andra breakout-försök från det nuvarande intervallet.

När man tittar på ljusen närmare under 1-timmarsperioden verkar det som om det här senaste steget orkestrerades av valhandlare för att lura mindre handlare att tro att BTC äntligen bryter ut ur sitt sortiment (över $ 10 500) innan de dumpar på dem.

Priserna steg över $ 120 på några minuter, följt av en period av sidokonsolidering, och sedan en baisseartad korrigering som körde Bitcoin Billionaire rakt tillbaka till var den började från.

Nu har vi två tydliga fakeouts (markerade med gula cirklar nedan) från det nuvarande intervallet mellan $ 10.470 och $ 9.950, som båda toppade runt $ 10.580-nivån.

Prisnivåer att titta på på kort sikt

Före försäljningen hade BTC-priset spårat bra på ett starkt uppåtgående stöd (den markerade vita linjen) i över fyra dagar, vilket kan ses på 4-timmarsdiagrammet. Nu, med 9 miljarder dollar borttagna från kryptomarknaderna, kommer detta tidigare stöd nu sannolikt att vända till en stark motståndsnivå.

Motståndszonen för övre intervallet mellan 10 400 $ och 10 470 $ kommer att fortsätta att vara ett nyckelområde för tjurar att genombrott på kort sikt. Som en påminnelse var detta föregående 2020-topp under större delen av innevarande år hittills.

Den 4-timmars 50 EMA-linjen (blå) bör nu också fungera som ett kortsiktigt motstånd efter att priserna bröt under den under den senaste kraschen

Om vi ​​tittar på det dagliga BTC / USD-diagrammet kan vi se att den senaste tidens avslag också sammanföll med att priserna träffade 0.236 Fibonacci-linjen (blå). Denna speciella nivå har varit ett kritiskt motstånd under denna tidsram och har hindrat Bitcoin från att återhämta sig vid flera tillfällen efter den extrema flashkraschen den 3 september.

Den dagliga 200EMA-linjen (röd) kämpas för närvarande av både hausseartade och baisseartade BTC-handlare. Detta glidande medelvärde har varit en viktig S / R-nivå för BTC-priser och bör ge tjurar fotfäste de behöver för att testa det övre intervallet om de lyckas stänga ovanför det under dagens handelssession.

Kortsiktiga stöd att se upp för om nedåtgående trend sträcker sig, inkluderar nivåerna $ 10 200, $ 10 170 och psykologiska $ 10 000.

Det primära kanalstödet i det dagliga diagrammet (se den gula kanalen) bör också observeras för att få ett bra perspektiv på Bitcoins mellanliggande utsikter. Om Bitcoins pris stänger under detta viktiga stöd kommer det att vara för första gången sedan 26 april 2020, vilket skulle vara förödande för marknadens förtroende och hausseartade känslor.