Mijnwerker Hardware Maker Kanaän kondigde $10 miljoen aan voor de terugkoop van aandelen.

Cryptocurrency mining maker Canaan Creative kondigde onlangs een aandeleninkoop aan ter waarde van $10 miljoen. De aandelen van het beursgenoteerde NASDAQ-bedrijf werden verhandeld met een korting van 78,6% op de IPO-prijs.

Aandeleninkoopprogramma

Het bedrijf kondigde aan dat het in de loop van de komende 12 maanden gewone aandelen ter waarde van maximaal $10 miljoen zal terugkopen. Het bedrijf dient een dossier in bij de SEC-staten,

„In het kader van het aandeleninkoopprogramma kan de Vennootschap van tijd tot tijd haar ADS’s terugkopen door middel van openmarkttransacties tegen de geldende marktprijzen, onderhandse transacties, bloktransacties of een combinatie daarvan“.

Miner Hardware Maker Canaan kondigde $10 Miljoen aan met een waarde van Share Buyback

De vennootschap merkt op dat het ook van invloed zal zijn op de terugkooptransacties met inachtneming van Regel 10b5-1 en/of Regel 10b-18 van de Securities Exchange Act van 1934. Het terugkoopprogramma begint op 22 september.

Hoeveel aandelen zullen worden gekocht?

Het bedrijf streeft ernaar om aandelen met een waarde van $10 miljoen terug te kopen, maar heeft het aantal aandelen nog niet gespecificeerd. Het stelde voor dat het aantal en de timing van de terugkoop gebaseerd zullen zijn op tal van factoren zoals de marktomstandigheden en de prijzen.

Kanaän is een van de topbedrijven in de wereld die mijnbouwhardware produceren. Het maakt ASIC Bitcoin Revolution-mijnwerkers onder de merknaam Avalon. Het bedrijf is gevestigd in China en heeft geprobeerd een paar keer een beursgang te starten in Azië voordat het zich uiteindelijk vestigde op NASDAQ. De aandelen van het bedrijf werden in november op de Amerikaanse markt genoteerd, maar de beursintroductie viel op zijn kop. Het bedrijf haalde slechts 90 miljoen dollar op omdat de open markt de aandelen aan de onderkant van het aanbod prijste.

De beursgenoteerde aandelen presteren slecht in de markt met prijzen die maar liefst 78,6% lager liggen dan de IPO-prijs. Op maandag sloten de aandelen van Kanaän af op $1,92 en bedroeg de marktkapitalisatie $300,82 miljoen.

De recente prestaties van het bedrijf zijn minder dan aangenaam geweest. Volgens de meest recente financiële informatie, onthulde Kanaän dat de omzet in het tweede kwartaal van 2020 met 26,3% op jaarbasis is gedaald. De kwartaalcijfers zijn echter met 160,9% gestegen.